2018-06-13

1960-tal, 1967-68

Tre musketörer: Olle Sahlin, Ingemar Fäldt, som försöker skrämma fotografen, Peter Sund

Benny Johansson söker passning – och i bakgrunden följer Bernt Svensson noga vad som händer. Motståndare är Uppsala Sports där bröderna Zarins var en ryggrad och på bilden är det med stor säkerhet Janis Zarins som har för avsikt att stoppa Benny.

Ibland blir bilder ganska dråpliga – Bernt Svensson försöker göra två poäng trots att motståndaren satsar på någon form av ”språngförsvar”.

Vad kan man se och komma ihåg om denna match; – Gunnar Lindén i dribblingstagen – match i Blombackahallen – motståndare okända – en domare som ser ut att blåsa

Hans Klang skjuter från baselineposition – lite tuffare därifrån när man är vänsterhänt. Hasse, stor höjdhoppartalang från Västmanland som spelade basket i Södertälje några säsonger.

Benny Johansson försöker att avvärja ett skott försök eller kanske mer troligt att det är Benny som skjuter. Gunnar Lindén längst fram i bild har antingen satt en screen eller funderar på nästa drag.

Fem Södertäljespelare på bilden i olika positioner i anfall. Sannolikt retur där Jan Bergström verkar komma till korta. Jan-Lennart Andersson försöker med ett brottargrepp. Peter Sund avvaktar en bit ifrån. Kjell Östh, längst till vänster, avvaktar ännu mer och långt ifrån. Match mot KFUM Blackeberg och det ser ut som det är Ragnar Persson som är den som verkar ta returen.