SBBK:s maratontabeller

2018-05-14

Statistik

SBBK:s historia sträcker sig egentligen längre än till 1968 då SBBK bidades. Orsaken är att basketen i Södertälje spelades i organiserad form redan från våren 1963 under föreningen KFUM Södertälje. Av skäl, som basketspelarna inte kunde råda över, lades KFUM Södertäljes idrottsverksamhet ned sommaren 1968. Det var då SBBK bildades som en nödvändighet om man skulle kunna fortsätta spela organiserad basket i kommunen. Det är alltså samma personer som startade basketen i KFUM som senare bildade SBBK och därför räknas klubbens statistik, historia m.m. redan från våren 1963, då den organiserade basketen i Södertälje spelade sin första match.

Om ovanstående händelse – grundandet av SBBK – finns separat artikel men det är viktigt att veta när man beskriver klubbens historia.

En ganska fantastisk del av SBBK:s historia är klubbens Maratontabeller. I dessa tabeller finns statistik för alla som spelat i klubbens representationslag, alltså i dam- respektive herrlag. Det som förs statistik över är antalet matcher resp antalet poäng för varje spelare. Man kan även se snittpoäng per spelare och även se hur många SM spelaren vunnit med SBBK och även vilka säsonger spelaren spelat.

Maratontabellerna uppdateras nu för tiden i princip efter varje match och är därmed ständigt aktuell och kommer så att vara på den nya historiska hemsidan.

Detta är naturligtvis fantastiskt att ha sparat och nu kommer även en utveckling av maratontabellerna att ske i och med den nya historiska hemsidan. Tillägg görs för antalet landskamper per spelare, spelarens landslagsdebut, om spelare spelat ungdomslandskamper m.m.

Maratontabellerna och dess topplistor kommer att finnas under området ”Statistik” på den historiska hemsidan. Dessutom så kommer det att komma upp en sammanställning inklusive interna utnämningar m.m. för alla spelare och personer som finns i den totala databasen.