Jubileumsutställning i Stadshuset

2018-09-08

2010-talet, 2017-18 , , , , , , , ,

Jubileumsutställningen i Stadshuset var en delaktivitet i SBBKs 50-årsjubileum. Utställningen speglade viktiga händelser i SBBKs historia från klubbens bildande och fram till idag.

Den beskrev sådana milstolpar som nedläggningen av KFUMs idrottsverksamhet, bildandet av SBBK, avancemang till allsvenskan – damer och herrar, spel i Scaniarinken, första SM, damer och herrar, byggandet av Täljehallen, utmärkelsen ”Årets Idrottsförening”, kungabesöket, ungdomsverksamheten – elit och bredd, internationella matcher, EM i Scaniarinken 2003 och mycket annat.

SBBKs historia illustrerades i planscher med text, med en stor mängd fotografier, med pokaler och medaljer, med vimplar från internationella lag och med matchdräkter från olika tidsepoker.

Boel Godner, Kommunstyrelsens ordförande invigde utställningen och inledande tal hölls också av SBBKs ordförande Per-Olof Fahlander, av utställningsansvarig Christian Önfelt och av Mikael Person från Scania.

I gruppen som byggt utställningen ingick Bitte Andersson, Berit Ohlsson, EvaMari Fallgren, Lena Lindberg, Inger Skuncke och Christian Önfelt

Utställningen i Stadshuset pågick under tiden 28/5 – 7/9 2018.