Den första amerikanskan

2018-04-23

1980-talet, 1980-talet, 1985-86, Damer, SBBK Senior, Sköna Gröna , , , ,

Lori hade väldigt stora meriter när hon rekryterades som SBBK:s första ameriknska damspelare. Hon kom från Louisiana Tech University. Lori hade något så ovanligt som två NCAA-titlar. Hon var dessutom under två säsonger utnämnd till bästa försvarsspelare bland alla collegespelare i USA. Sannolikt är hon en av de mest meriterade amerikanska damspelarna som spelart i Sverige.

Tyvärr ådrog hon sig en knäskada i början av säsongen och kunde inte göra sig helt rättvis. Trots det så snittade hon 17,3 poäng.

Hon kom från varmare klimat och hade svårt att vänja sig vid vårt klimat. En hel del hemlängtan speciellt i början. Trots varningar så kunde hon inte låta bli att ringa hem för den kontakten. Samtalen blev långa och redan första månaden fick hon en näsbränna med en telefonräkning på över 20.000:-. Hon anpassade sig därefter lite bättre.

Från tidnigen Gröna Sköna år 1986 nr.1