Bästa debuten av en amerikan

2018-05-14

1980-talet, 1980-talet, 1982-83, Herrar , , , ,

Bästa debuten i SBBK:s herrlag av en amerikan behövs inte mycket betänketid för att plocka fram.

Han kom en decemberdag med flyget. Kom från ett annat klimat och fick nödvändiga SBBK-prylar – halsduk och luva. Jetlaggad, men var tvungen att åka via Basetbollförbundets kansli för att kunna bli spelklar till match samma kväll.

Det speciella problemet denna gång var att man bara fick ha en utländsk spelare per lag och SBBK hade Joe DiCocco. Dock var Joe på väg att bli svensk medborgare och gick och väntade på besked. Killen som ledsagades av sin coach Håkan Wettersten var Vince Reynolds.

Skälet till besöket på Basketbollförbundet var att där erhålla spelarlicens. Det kunde dock bara ske om Joe DiCocco hade erhållit sitt svenska medborgarskap. Håkan och Vince fick snällt vänta tills Basketbollförbundets Generalsekreterare Christer Wohlin fått kontakt för att få klart att Joe hade klart med sitt medborgarskap.

Man fick efter ett tag ett positivt besked och Vince kunde få sinspelarlicens och man åkte vidare till Södertälje. Ett snabbt mål mat på sena eftermiddagen och hem till lägenheten för att packa upp. En dryg timmes vila på sängen och sedan var det dags att packa basketgrejorna och åka till Blombackahallen.

Match kl 19.00 mot Brahe Basket från Huskvarna väntade.

Vince började förstås på bänken för att få en bild hur laget spelade. Brahes amerikan började matchen mycket bra och Vince som av praktiska skäl satt närmast coachen viskade ”Coach let me quite him down”. Coach Håkan kände att det var väl värt ett försök och han bytte in Vince . Från inbytet och fram tillmatchens slut bjöds sedan publiken och alla andra på en sällan skådad show.

Vince presterade var som sagt helt fantastiskt och hade precis kommit, inte hunnit sova och alltså rejält jetlaggad.

Han spelade ungefär halva matchen, sköt 31 poäng och gjorde 6-7 monsterdunkar, som inte setts tidigare, varav två stycken 360 dunkar ”i trafik”.

Alltså en magisk debut som man var glad att ha fått uppleva!