2018-06-21

1970-tal, 1974-75

Riktigt dålig skärpa men ser ut som en lay-up av Göran Carlsson

Roscoe Wilson i Scaniarinken med sin spektakulära spelstil – här i en ”floater” med hans patenterade enhandsskott. Längst till vänster Greg Peterson. Under korgen Åke Skyttevall och Glenn Berry. Bakom Roscoe Jonte Karlsson och bakom Jonte Alviks Kjell Gunnå

En stilstudie på en dribblande Leif Sundin

En lång högerhook ”i tuff trafik” från Roscoe Wilson. Bra försvarsställning ser det ut som Åke Skyttevall har. under korgen från vänster Kjell Gunnå, Vincent White, Jonte Karlsson. Bakom Roscoe men för sent ute är Bo Lundmark

Första matchen i Scaniarinken – 7 december, 1974 Rosccoe Wilson laddar från straffkast och uppvaktas av Vincent White. Närmast kameran med nr 10 syns Bo Lundmark. Jonte Karlsson framför Åke Skyttevall och Glenn Berry. Bakom Roscoe signalerar Peter Nyström av någon anledning.

Härlig bild på Roscoe Wilson – ganska signifikativ för hans spelstil!

1975-1976 – presentation i Scaniarinken Från vänster Mike Westra, Gustav Jansson och Göran Carlsson

Första matchen i Scaniarinken i december 1974 – 5.500 på läktarna! Håkan Hellstrand skjuter. Övriga spelare från vänster: Kjell Gunnå, Vincent White, Åke Skyttevall, Bo Lundmark, Glenn Berry, Roscoe Wilson och Peter Nyström.

Härlig och typisk bild på Roscoe Wilson och han hoppskott. Åke Skyttevall försöker nå bakifrån. Glenn Berrys huvud syns framför Roscoe. Övriga spelare från vänster: Göran Carlsson, Bo Lundmark, Kjell Gunnå, Vincent White och Jonte Karlsson. Längst bort ser det ut som om Alviks coach Mike Perry inte är helt nöjd.

Roscoe Wilson på bänken. P.g.a. av att man enligt reglerna på den tiden inte fick spela förrän man varit i landet en viss tid och därför fick Roscoe inte spela de första matcherna men han var ordentligt engagerad och inne i laget och här signalerar han sannolikt för att SBBK skall få två poäng godkända. I nederkant på bilden syns Claes Forsgårdh.

Greg Peterson ligger redan risigt till och då ser det ut som om LUGI-spelaren dessutom laddar med värsta karateslaget

En superfokuserad Thomas Peensaar på väg upp på en lay-up. Finskt motstånd – kanske är det som jagar honom?

Första matchen i Scaniarinken 7 december, 1974 Jonte Karlsson till vänster i samspråk med Greg Peterson. Domaren är Ingemar Alverdal. SBBK:s coach Tommy Sundin är dagen till ära klädd i vit kostym. I sekretariatet ser vi till vänster Kerstin Johansson och till höger Lena Forssén

Match mot Uppsala – Greg Peterson med ett närskott utmanad av en Uppsalaspelare Övriga spelare från vänster: Neal Meecham, Tomas Tjäder, Göran Carlsson och längst till höger Torbjörn Taxén

Benny Johansson hälsar Greg Peterson välkommen. I mitten coachen Tommy Sundin.

Roscoe Wilson hookar över en Hammarby-amerikan

Peter Nyström jagad av LUGI-spelare. I bildkanten Jonte Karlsson.

Ser ut som Brad Dean men nog fel år och det är nog Greg Peterson. I bakgrunden syns Jonte Karlsson.

Platt fall för Roscoe Wilson och inte nog med det han får en foul av domaren Ingemar Alverdal

Tomas Tjäder, Uppsala, med ett närskott. Greg Petersonförsöker blocka. Till vänster Torbjörn Taxén och SBBK-spelaren mellan de hoppande spelarna är Göran Carlsson

Åtta spelare på en bild är ganska ovanligt. Göran Carlsson satsar för ett närskott. En Uppsalaspelare försöker plock. Framför Göran så är Tomas Tjäder beredd och övriga spelare är från vänster – Key Carlsson, Neal Meecham, Torbjörn Taxén, Greg Peterson och Roscoe Wilson

Roscoe Wilson utmanar Vicent White i ett avancerat ”dansnummer”. Närmast bakom är från vänster Åke Skyttevall, Gustav Jansson och Kjell Rannelid. Ännu längre bak kan man skymta Peter Nyström, Anders Grönlund och Glenn Berry

Verkar som Göran Carlsson bryskt fällts av en Duvbospelare på mittplan. Bakom Göran syns Thomas Persson.

Glenn Jacobsson Gammelstad postar upp lågt. Jonte Karlsson i rygg på Glenn. Håkan Hellstrand spelar försvar på boll.

Greg Peterson i en vänsterhook. Jonte finns beredd på baseline. Domaren söker bästa tänkbara position..